12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR) a fost primită de către Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

Conducerea Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR) a fost primită de către Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

Președintele Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR), Andreas Huber, împreună cu reprezentanții Consiliului Director al UCOR au fost primiţi marţi, 13 septembrie 2022, de către Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

În cadrul întâlnirii, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat apreciere pentru rolul consulilor onorifici acreditați în România în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și țările pe care aceștia le reprezintă, cu precădere în domeniul diplomației economice și al contactelor inter-umane. Ministrul Bogdan Aurescu a evocat, în acest context, foarte buna coordonare între MAE și consulii onorifici acreditați în România în eforturile de evacuare a cetățenilor străini din Ucraina, ca urmare a declanșării agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat deschiderea MAE pentru consolidarea dialogului și colaborării dintre MAE și UCOR, cu obiectivul de a sprijini și facilita activitatea desfășurată de consulii onorifici în România. În acest context, șeful diplomației române a încurajat o participare activă a consulilor onorifici la evenimentele de diplomație publică pe care MAE le organizează, în scopul multiplicării oportunităților de interacțiune ale corpului diplomatic și consular al României cu reprezentanții consulari onorifici acreditați în România.

La rândul său, Președintele Andreas Huber, împreună cu ceilalți reprezentanți ai conducerii UCOR, a mulțumit pentru sprijinul constant de care UCOR beneficiază din partea conducerii MAE. A asigurat, totodată, că UCOR depune toate eforturile pentru aprofundarea și extinderea relațiilor dintre România și țările reprezentate.

În cadrul întrevederii, s-a convenit analizarea posibilității ca UCOR să organizeze, în viitorul apropiat, în parteneriat cu MAE și alte instituții publice, o serie de evenimente tematice pe linia diplomației economice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS