9.6 C
Craiova
miercuri, 4 octombrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCei doi tineri înecaţi marţi la Costineşti sunt căutaţi cu o navă

Cei doi tineri înecaţi marţi la Costineşti sunt căutaţi cu o navă

Căutarea celor doi tineri care s-au înecat, marţi seară, la Costineşti a fost reluată miercuri cu o navă, din cauza furtunii de pe mare. 11 oameni au murit până cum înecați în mare de la începutul sezonului estival, informează Antena3.

În cea de-a treia zi de steag roșu pe litoral, la Costinești doi tineri sunt dați dispăruți, după ce marţi seară au intrat în apă ca să facă baie și nu au mai ieșit.

Vremea nefavorabilă și furtuna de pe mare fac aproape imposibilă misiunea de căutare a salvatorilor. Iar salvamarii spun ca un vânt atât de puternic nu a mai fost pe litoral de ani de zile. 

Cei doi au intrat în apă după lăsarea întunericului și retragerea salvamarilor de pe plajă. În câteva minute, însă, valurile i-au tras în larg și au dispărut. O femeie a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

ISU Dobrogea spune că au foat solicitați marţi seară și au căutat cu o ambarcațiune.

Dimineață, căutările au fost reluate însă s-au derulat cu dificultate, din cauza vântului și a valurilor.

Scafandrii nu au putut intra în mare, iar singurele care au participat la căutări au fost ambarcațiunile ISU și ARSVOM.

Steag roşu pe tot litoralul

Între timp, turiștilor care au ajuns miercuri pe plajă li s-a interzis cu desăvârșire să intre în mare. Steagul roșu este arborat pe tot litoralul și, în ciuda tragediile din ultima vreme, încă sunt turiști care ignoră avertismentele salvamarilor. 

Potrivit meteorologilor, vântul va suflă cu intensificãri temporare, rafale în general de peste 50-60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 31 de grade, iar cele minime între 16 şi 20 de grade.

Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 25 şi 27 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS