19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece morți și mii de strămutați în urma cutremurului din Filipine

Zece morți și mii de strămutați în urma cutremurului din Filipine

Zece persoane și-au pierdut viața și peste 7.300 au fost strămutate în urma cutremurului de 7 grade pe scara Richter care a avut loc miercuri în Filipine, a anunţat vineri agenţia naţională pentru dezastre, citată de Agerpres.

Ultimele victime sunt patru persoane surprinse într-un triciclu înghiţit de o alunecare de teren din provincia Abra, unde a fost localizat epicentrul cutremurului cu magnitudinea 7.

Majoritatea celorlalte victime au murit după ce au fost lovite de resturi căzute în timpul seismului de miercuri.

Agenţia naţională pentru dezastre a declarat că 136 de persoane au fost, de asemenea, rănite în urma alunecărilor de teren, a căderilor de pietre, a prăbuşirii unor structuri şi a altor accidente asociate cutremurului.

Peste 79.000 de persoane au fost afectate de seism, dintre care 7.331 au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

1.500 de case avariate de cutremur

Daunele produse infrastructurii, inclusiv spitalelor, şcolilor şi birourilor guvernamentale au fost estimate la 48,3 milioane de pesos (878.181,81 de dolari americani), a precizat agenţia. Peste 1.500 de case au fost, de asemenea, avariate.

Armata a trimis forţe de intervenţie pentru a ajuta la distribuirea proviziilor către comunităţile afectate, unde numeroase persoane dorm în aer liber, lângă locuinţele lor, de teama replicilor numeroase.

Ţara este afectată în mod constant de cutremure din cauza poziţionării sale în „Cercul de Foc al Pacificului”, unde au loc aproximativ 90% dintre cutremurele înregistrate la nivel mondial.

Un seism cu magnitudinea 7,1 a provocat moartea a peste 220 de persoane în centrul Republicii Filipine în octombrie 2013.

În iulie 1990, peste 2.400 de oameni au murit pe insula nordică Luzon în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,8, unul dintre cele mai puternice care au lovit vreodată Filipine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS