17.6 C
Craiova
duminică, 28 mai, 2023
Știri de ultima orăActualitate7 din 10 copii de la ţară nu au mers niciodată la mare

7 din 10 copii de la ţară nu au mers niciodată la mare

Şapte din zece copii din mediul rural nu au fost niciodată într-o vacanţă sau tabără la mare, iar şase din zece nu au mers niciodată în tabără la munte, conform unui sondaj realizat de World Vision România în rândul părinților care au copii în clasele I-IV în comunitățile rurale.

Peste un sfert dintre părinţi spun că nu cheltuie niciun ban cu activităţile copiilor de peste vară, iar aproape doi din zece părinţi cheltuie sub 100 de lei. Jumătate dintre copii nu fac niciun fel de activităţi educative pe timpul verii şi mai mult de doi din cinci copii n-au în comunitate spaţii unde să-și petreacă timpul liber: parcuri, bazine de înot, trasee pentru drumeţii. Mai mult de nouă din zece copii nu au ieşit niciodată din ţară.

Mai bine de un sfert dintre părinți nu alocă buget pentru vacanțele copiilor
Mai bine de jumătate dintre părinții de la sat chestionați nu au plecat niciodată cu copiii într-o vacanță plătită, iar mai bine de un sfert dintre familii spun că nu cheltuie niciun ban pentru activitățile de peste vară ale celor mici.

Doi din zece copii îşi petrec vacanţa de vară muncind în gospodărie

Activităţile de vară ale copiilor de clase I-IV din mediul rural, conform părinţilor:

  • 70,7% se joacă prin curte/sat
  • 18,1% lucrează sau își ajută părinţii la treburi
  • 6,2% stau singuri pe internet sau în faţa televizorului
  • 3,9% pleacă în alte localităţi
  • 1,1% alte activităţi.

”Summer of firsts”

”Summer of firsts” –Campanie World Vision Romania pentru copiii care nu s-au bucurat niciodată de o vacanță adevărată
În satele României sunt mulți copii pentru care vacanţa de vară este doar o perioadă ca oricare alta, copii care nu au plecat niciodată într-o vacanţă sau care nu au ieşit niciodată din propria comunitate. World Vision România lansează o campanie prin care îşi propune, cu ajutorul donatorilor, să schimbe acest lucru și să ducă peste 400 de copii la mare sau la bazin. Oricine îşi doreşte să ajute un copil să vadă pentru prima oară marea, să intre pentru prima oară într-un bazin de înot, să se dea pentru prima oară pe un tobogan cu apă şi să aibă o vară a primelor experiențe poate dona pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/implica-te/campanii/summer-of-firsts/ sau prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA (cost 4 euro/ lună).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS