28.4 C
Craiova
joi, 20 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe patru săptămâni. Caniculă și precipitații puține

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Caniculă și precipitații puține

Temperaturile vor fi în general mai mari decât cele normale, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 18 – 25 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.
Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 25 iulie – 1 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud vestul teritoriului.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 1 – 8 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vestice.
Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales la munte.

Săptămâna 8 – 15 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS