10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 200 de infractori, prinși în flagrant în ultimele 24 de ore

Peste 200 de infractori, prinși în flagrant în ultimele 24 de ore

Peste 200 de infractori, prinși în flagrant. În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat la nivelul întregii ţări pentru prevenirea şi combaterea faptelor nelegale şi au asigurat intervenţia în cazul unor situaţii de pericol pentru cetăţeni. Astfel, efectivele MAI au intervenit la 5.173 de evenimente, 3.419 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.754 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 982 de posibile infracţiuni, 22% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 24 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 17 de autori în 17 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 202 de autori de infracţiuni care au săvârşit 220 de fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 7 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

704 permise de conducere reținute

În urma acţiunilor desfăşurate pentru menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 704 de permise de conducere şi au retras 253 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfăşurate la nivel naţional, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.886 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.4 milioane de lei. Totodată, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 23 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 61.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.361) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 140 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare. Au fost emise 33 de mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS