7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul ministru Adrian Chesnoiu a rămas fără imunitate

Fostul ministru Adrian Chesnoiu a rămas fără imunitate

Camera Deputaţilor a încuviințat, marţi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii.

Votul a fost cu 251 de voturi pentru, 25 împotrivă şi 2 voturi nule. Luni, Comisia juridică a dat un raport favorabil ridicării imunităţii parlamentare a lui Chesnoiu, cu 18 voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”.

Potrivit regulamentului Camerei, votul a fost secret cu bile.

Procurorii DNA pot începe ancheta în cazul lui Adrian Chesnoiu

Prin urmare, procurorii DNA pot începe ancheta în cazul lui Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu.

În discursul pe care l-a ținut în plen, fostul ministru a declarat că nu se va ascunde niciodată în spatele unei funcţii de demnitate publică, anunțând că va vota la vedere pentru încuviintarea urmăririi penale, deoarece este nevinovat, conform stirileprotv.ro.

”Suntem într-un moment în care cred că niciunul din dvs nu aţi vrea să vă aflaţi, dar am primit de la voi şi de la mii de români foarte multe mesaje de încurajare. Foarte mulţi dintre dvs mi-aţi cerut să nu demisionez din funcţia de ministru, să nu renunţ la imunitatea parlamentar, dar aşa cum v-am obişnuit sunt un om cu demnitate.

Imediat ce am aflat din presă că s-au ridicat la adresa mea anumite suspiciuni, am luat decizia de a demisiona din funcţia de ministru, de a mă autosuspenda din partid şi să vă solit că votaţi pentru cererea de încuviinţare de începere a urmăririi penale la adresa mea. Am acceptat postul de ministru într-o perioadă extrem de complicată, cu dorinţa de a face ceva bun pentru fermierii români şi pentru agricultura românească.

În mandatul meu am încercat să aplic principiile mele de viaţă, convins fiind că dacă au bună credinţă şi empatie faţă de oameni, atunci poţi face cu adevărat lucruri bune pentru ei. Sunt mândru de ceea ce am realizat în perioada asta”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

Acesta a mai spus că este un om simplu şi că nu a comis nicio faţă de corupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS