19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis despre compensarea la carburanţi: Și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu-i dai

Iohannis despre compensarea la carburanţi: Și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu-i dai

Președintele Klaus Iohannis susține că Guvernul face „atât cât se poate” în cazul prețurilor la carburanți, precizând că o compensare de 50 de bani la prețul benzinei sau motorinei „sunt 50 de bani pe care nu-i dai”.

„Reducerea accizelor este aparent la îndemâna guvernelor, în realitate nu e din cauza legislație europene.

La accize e ușor de umblat dacă vrei să le crești. Dacă vrei să le scazi, nu se prea poate. Celelalte instrumente sunt cele nationale: se umblă la TVA, sprijin bugetar, alte mecanisme. În situația în care prețurile au crescut destul de mult, guvernul a ajuns la concluzia că trebuie să facă ceva atât cât se poate.Nu poți să plafonezi sau să subvenționezi o parte semnificativă. Și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu-i dai”, a declarat joi șeful statului, potrivit HotNews.

Premierul a anunțat joi o compensare de 50 de bani la litrul de combustibil

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi o compensare de 50 de bani la litrul de combustibil, măsură valabilă pentru trei luni.

„Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă”, a spus el, precizând că este vorba de „o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului cât şi responsabilitatea companiilor din industria petrolieră”.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS