30.1 C
Craiova
vineri, 19 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateDNA cere ridicarea imunității ministrului Adrian Chesnoiu (PSD), acuzat de abuz în serviciu

DNA cere ridicarea imunității ministrului Adrian Chesnoiu (PSD), acuzat de abuz în serviciu

Șeful DNA, Crin Bologa, cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt și ministru al Agriculturii, acuzat de abuz în serviciu pentru o presupusă trucare a unor concursuri de angajare.

Şeful DNA a transmis procurorului general solicitarea de sesizare a Camerei Deputaților pentru formularea cererii de declanșare a urmăririi penale în cazul lui Adrian Chesnoiu, pentru infracțiunile de: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni), conform HotNews.

Ce spun procurorii DNA

În perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

La intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător.

Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Adrian Chesnoiu este deputat de Olt la primul mandat și ministru al Agriculturii din noiembrie 2021, odată cu intrarea PSD la guvernare, alături de PNL și UDMR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS