21.8 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateCare sunt pensionarii care vor primi 700 de lei în plus la pensie 

Care sunt pensionarii care vor primi 700 de lei în plus la pensie 

Unul dintre principalele puncte din cadrul pachetului de măsuri de sprijin anunțat luni este un ajutor financiar în valoare de 700 de lei care va reveni pensionarilor ce primesc o sumă lunară mai mică de 2.000 de lei.

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a declarat că acest sprijin va fi acordat o singură dată în luna iulie și se va regăsi în cuponul de pensie, scrie DCNews

În luna mai figurau 3.281.202 pensionari cu venituri mai mici de 2000 de lei

Potrivit ministrului Marius Budăi, în luna mai figurau 3.281.202 pensionari cu venituri mai mici de 2000 de lei. La nivel de buget, impactul financiar al acestei măsuri va fi în valoare de 2,3 miliarde de lei.

Potrivit ministrului Muncii, în acest moment se lucrează la Ordonanța de Urgența referitoare la acest pachet de măsuri sociale. 

Pachetul social “Sprijin pentru România” este în valoare de 1,1 miliarde de euro

Potrivit Guvernului României, pachetul social “Sprijin pentru România” este în valoare de 1,1 miliarde euro. Printre măsurile care se regăsesc în acesta, enumerăm: 

Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă. 

Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public. 

Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei 

Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel: 

diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială; 

suspendarea angajărilor la stat; 

creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei; 

accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS