20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul Militar anchetează moartea pompierului din Argeş

Parchetul Militar anchetează moartea pompierului din Argeş

Parchetul Tribunalului Militar Bucureşti a deschis o anchetă după ce un pompier de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeş a murit în timpul unei intervenţii de stingere a unui incendiu pe autostrada București-Pitești. Conform unor surse judiciare, pompierul a fost găsit mort pe carosabil, iar în zonă se aflau doar el şi o autospecială de intervenţie, scrie News.ro.

Potrivit anunțului făcut de ISU Argeș miercuri seară, pe Facebook, pompierul a murit în timpul intervenţiei pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie înregistrat pe A1 București – Pitești.

În timpul misiunii, unul dintre membrii echipajului din care făcea parte l-a văzut căzut la pământ şi au început manevrele de resuscitare. Alte două echipaje SMURD de prim-ajutor calificat şi de terapie intensivă mobilă au ajuns la fața locului, însă nu au reuşit să îl salveze.

ISU Argeș precizeacă că sunt în curs de stabilire de către instituțiile abilitate circumstanţele în care a murit pompierul, în timp ce IGSU verifică modalitatea în care a fost organizată şi desfăşurată intervenţia.

Pompierul avea leziuni interne

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că procurorii Parchetului de Tribunalului Militar Bucureşti au preluat ancheta în acest caz, în condiţiile în care pompierul a fost găsit mort pe carosabil, iar în zonă se aflau doar el şi o autospecială de intervenţie.

Se cercetează, astfel, dacă pompierul a fost lovit de maşina ISU.

Primele verificări arată că bărbatul, care avea 47 de ani, nu avea leziuni externe, însă au fost constatate leziuni interne, au declarat sursele citate.

Intervenţia se desfăşura în condiţiile în care în zona incendiului traficul era deviat pe un singur sens de mers şi există şi panouri de antifonare pe marginea autostrăzii.

Pompierul decedat lucra din 2016 la ISU Argeş, are un copil, iar soţia i-a murit în urmă cu un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS