6.8 C
Craiova
joi, 29 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Sud a donat României 600.000 de teste rapide pentru depistarea COVID

Coreea de Sud a donat României 600.000 de teste rapide pentru depistarea COVID

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că a primit din partea Coreei de Sud o donaţie de 600.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea COVID-19.

”Astăzi, 16 mai 2022, a avut loc la sediul companiei Unifarm, în prezenţa Ministrului Sănătăţii (MS), prof. univ. dr. Alexandru Rafila şi a Excelenţei Sale, Rim Gap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, ceremonia de donaţie a 600.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea COVID-19.

În cadrul ceremoniei, Ministrul Sănătăţii şi Ambasadorul Republicii Coreea în România au evidenţiat cooperarea strânsă dintre cele două guverne în domeniul sănătăţii publice, în special în efortul de a lupta împotriva pandemiei de COVID-19”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii. 

MS a precizat că, în luna octombrie a anului 2021, România a oferit ajutor statului coreean printr-o donaţie de vaccinuri Moderna. 

”Testele primite de Ministerul Sănătăţii vor fi repartizate unităţilor medicale, serviciilor judeţene de ambulanţă şi centrelor rezidenţiale şi vor fi folosite pentru testarea persoanelor suspecte că sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 dar şi a pacienţilor, pentru a fi evitate focarele”, a precizat ministerul.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS