17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn şofer român a salvat un alt şofer dintr-un TIR cuprins de flăcări, în Belgia

Un şofer român a salvat un alt şofer dintr-un TIR cuprins de flăcări, în Belgia

Un șofer român a devenit erou în Belgia după ce a salvat un coleg din flăcările care au cuprins cabina, pe autostrada E314, în Genk, informează Stiridiaspora

Un camion a ars luni, la o oră de vârf, pe E314, lângă Genk, în regiunea Flandra din Belgia. Șoferul abia a putut fi salvat din cabină de un român și un belgian. 

TIR-ul a fost cuprins de flăcări după o coliziune

Luni, în jurul orei 17.30, a fost primit primul apel de urgență despre un accident grav pe E314 în Genk, între ieșirile 31 și 32, pe direcția Maasmechelen. 

„Am fost nevoiți să oprim. Mai era o mașină între noi și camioanele implicate. Din fericire, am reușit să frânăm la timp”, spune Marco Koziel, unul dintre martori.

Însă, acest lucru nu a fost posibil cu două camioane. Potrivit martorilor, șoferul camionului din față a frânat la timp, dar camionul din spatele lui nu a putut evita o coliziune și a lovit vehiculul din fața lui.

„A fost o adevărată lovitură”, spune Dominiek Fluder, care se îndrepta spre Maasmechelen pentru angajatorul său, Dalemans. „Și imediat după aceea a început un incendiu în cabina ultimului camion. Am alergat la camionul acela cât de repede am putut, să văd dacă pot să ajut. S-a apropiat și un șofer român.

Am văzut că șoferul lui Verheyen era blocat, dar nu am putut deschide ușa cabinei lui. Șoferul de camion român a fugit apoi repede la camioneta lui pentru a lua o bară de fier. Cu ea am spart geamul. Până atunci focul ajunsese deja în cabină. Șoferul avea dureri îngrozitoare şi striga. Am reuşit să-l scoatem afară şi aşa a supraviețuit”.

Un act eroic

Sarah Münks și cei doi copii ai săi conduceau nu departe de camioanele implicate. „Am văzut că a luat foc și mi-am pus imediat copiii în siguranță. Am văzut cum acei doi bărbați l-au scos pe șofer din cabina lui în flăcări și l-au adus în siguranță. A fost un adevărat act eroic”, a povestit femeia.

Șoferul ultimului camion a fost dus la spitalul Sint Jan al spitalului Oost Limburg cu răni grave, dar care nu îi pun viața în pericol. „Șoferul celuilalt camion, un francez, a fost și el rănit la cap, însă ușor, încă mai putea să se plimbe”.

Accidentul a provocat câteva ore de blocaje în trafic. Nu doar pe autostradă, ci și pe drumurile folosite pentru devierea traficului. Abia luni seară târziu toate problemele au fost rezolvate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS