21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia cheltuie 900 de milioane de dolari pe zi în războiul din Ucraina

Rusia cheltuie 900 de milioane de dolari pe zi în războiul din Ucraina

Invazia Rusiei este acum la a treia lună, iar susţinerea ofensivei militare necesită aproximativ 900 de milioane de dolari pe zi, a declarat Sean Spoonts, redactor-şef al SOFREP, axat pe ştiri militare, transmite News.ro.

Mai mulţi factori sunt luaţi în considerare. Această sumă include plata soldaţilor ruşi care luptă în Ucraina; furnizarea de muniţie, gloanţe şi rachete; şi costul reparaţiei echipamentului militar pierdut sau deteriorat.

Rusia trebuie, de asemenea, să plătească pentru miile de arme şi rachete de croazieră care au fost lansate în timpul războiului. Acestea costă aproximativ 1,5 milioane de dolari bucata, potrivit Spoonts.

Ucraina a dat, de asemenea, o lovitură dificilă Rusiei în aprilie, cu scufundarea Moskvei, o navă de război rusă şi navă amiral a marinei. A fost o pierdere estimată la 750 de milioane de dolari, potrivit Forbes Ucraina.

Publicaţia a raportat în aprilie că Ucraina a distrus peste 5.000 de piese de echipament rusesc de la începutul războiului. Însă, Moskva a fost de departe cea mai scumpă ţintă.

Invazia rusă în Ucraina a început la 24 februarie.

Citește și: Volkswagen va investi 10 miliarde de euro în Spania pentru a produce vehicule electrice şi baterii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS