19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVolkswagen va investi 10 miliarde de euro în Spania pentru a produce vehicule electrice şi baterii

Volkswagen va investi 10 miliarde de euro în Spania pentru a produce vehicule electrice şi baterii

Producătorul german de automobile Volkswagen şi partenerii săi vor investi 10 miliarde de euro pentru a produce vehicule electrice şi baterii în Spania. Declarația a fost făcută de directorul general Herbert Diess, scrie news.ro.

Compania a anunţat, de asemenea, un acord de parteneriat cu cea mai mare companie de energie electrică din Spania, Iberdrola. Aceasta va înfiinţa un parc solar pentru a alimenta parţial fabrica de baterii. Fabrica va fi construită în municipalitatea Sagunto, lângă Valencia.

Iberdrola va investi 500 de milioane de euro în planul de electrificare. Acesta lucru a fost declarat de directorul său general Ignacio Sanchez Galan, fără mai multe detalii.

Volkswagen a suplimentat suma cu 3 miliarde de euro

Volkswagen a declarat în martie că va investi 7 miliarde de euro pentru a construi o fabrică de baterii şi a produce vehicule electrice la cele două fabrici de maşini ale grupului din Spania. Însă, CEO-ul Herbert Diess a spus că această cifră a fost suplimentată la 10 miliarde, cu noi parteneri.

”Vom electriza cel de-al doilea mare producător de maşini din Europa (Spania) cu o nouă fabrică de baterii şi producţia de maşini electrice în două fabrici”, a declarat Diess la un eveniment care a avut loc joi, la Sagunto. Acesta a adăugat că planul este de a crea ”o fabrică completă, cu un ecosistem de furnizori, de la extracţia litiului până la asamblarea bateriilor”.

Se are în plan angajarea a 3.000 de oameni

Producătorul german de automobile îşi propune să înceapă construirea fabricii cu o capacitate de 40 de gigawaţi-oră (GWh) în primul trimestru al anului 2023. Producţia de serie urmează să înceapă până în 2026.

Până în 2030, fabrica va angaja peste 3.000 de lucrători, a spus Volkswagen.

Spania, cel mai mare producător auto din Europa după Germania, a lansat luna trecută un proces de licitaţie care include oferirea unor împrumuturi şi granturi de aproximativ 3 miliarde de euro. Acești bani presupun promovarea producţiei de vehicule electrice (EV).

Volkswagen şi divizia sa spaniolă SEAT au prezentat o ofertă. Câştigătorii fondurilor PERTE, aşa cum se cunoaşte programul care constă în principal din fonduri de ajutorare pentru pandemiei din Uniunea Europeană, vor fi aleşi în acest an.

Compania va investi 3 miliarde de euro în uzina din Sagunto. De asemenea, alte 3 miliarde de euro în patru fabrici SEAT. Se va investi inclusiv în uzina Martorell de lângă Barcelona, ​​dar şi 1 miliard în Pamplona.

Citește și: Aproape 900.000 de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS