10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă a Parchetului General după ce a fost găsit un microfon în biroul lui Raed Arafat

Anchetă a Parchetului General după ce a fost găsit un microfon în biroul lui Raed Arafat

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi că în urma găsirii unui microfon în biroul secretarului de stat Raed Arafat, Parchetul General a efectuat o verificare.

„Pe acest subiect nu aş putea comenta mai mult, însă vă pot asigura că acordăm sprijin unităţilor de parchet în desfăşurarea oricărei anchete. Am acordat sprijin unităţii de parchet pentru desfăşurarea acestei anchete, aşa cum am făcut de fiecare dată când MAI a fost solicitat de către Parchet. Date despre anchetă, rezultatele anchetei şi orice alt detaliu – poate da Parchetul General”, a precizat Bode, citat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit Realitatea Plus un microfon a fost găsit sub scaunul din biroul lui Raed Arafat. El ar fi fost amplasat pentru o anchetă coordonată de Direcția Națională Anticorupție.

Procurorul DNA care a coordonat operaţiunea şi-a dat demisia de la Parchet. Episodul s-a întâmplat la jumătatea lunii martie.

Realitatea Plus a încercat să obțină reacții de la șeful DSU Raed Arafat și de la procurorul general Gabriela Scutea, dar niciunul dintre ei nu a comentat. 

Dezvăluirea a venit în ziua în care instanța a respins cererea procurorilor de redeschidere a anchetei în care era vizat șeful DSU, privind o achiziționare de echipamente medicale.

Procurorul este militar, ceea ce înseamnă că nu Raed Arafat era în vizorul DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS