35.6 C
Craiova
marți, 25 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiniștrii europeni din domeniul energiei se reunesc într-o sesiune extraordinară

Miniștrii europeni din domeniul energiei se reunesc într-o sesiune extraordinară

Miniștrii europeni din domeniul energiei se vor întâlni săptămâna viitoare, luni, într-o sesiune extraordinară pentru a discuta soluții după ce Rusia a anunțat că sistează livrarea de gaze naturale spre Polonia și Bulgaria după ce cele două țări au refuzat să plătească în ruble. Anunțul a fost făcut, miercuri seară, de ministrul franceză a tranziției ecologice, Barbara Pompili.

„În urma opririi livrărilor de gaze ruseşti către Polonia şi Bulgaria, europenii rămân uniţi şi solidari”, a declarat, miercuri, Barbara Pompili pe contul său de Twitter, care „va avea o reuniune luni după-amiază cu omologii pentru o sesiune extraordinară a Consiliului de Miniştri responsabili cu energia”.

Gazprom a anunţat că şi-a suspendat toate livrările de gaze către Bulgaria şi Polonia

Gazprom a anunţat, miercuri, că şi-a suspendat toate livrările de gaze către Bulgaria şi Polonia. Cele două țări au refuzat șantajul lui Putin și plata în ruble a gazelor naturale impusă unilateral și cu încălcarea contractelor de către Rusia. Kremlinul a afirmat, miercuri, că această suspendare este consecinţa „unor acte ostile fără precedent împotriva Rusiei”.

Uniunea Europeană era „pregătită pentru acest scenariu”

La rândul ei, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a denunţat „o nouă tentativă a Rusiei de a ne şantaja cu gazul” şi a dat asigurări că Uniunea Europeană era „pregătită pentru acest scenariu”.

„Elaborăm răspunsul nostru coordonat. Europenii pot fi siguri că suntem uniţi şi solidari cu statele membre afectate”, a mai reacţionat, pe Twitter, Ursula von der Leyen, citată de AFP și Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS