30.1 C
Craiova
vineri, 19 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateAfrica de Sud se confruntă cu un nou val de COVID-19

Africa de Sud se confruntă cu un nou val de COVID-19

Africa de Sud, ţara de pe continentul african oficial cea mai afectată de COVID-19 şi care a cunoscut în ultimele luni o acalmie pandemică, se confruntă cu un nou val de infectări, a anunţat Centrul pentru Inovare şi Răspuns la Epidemii (CERI), informează AFP, citată de Agerpres.

„Valul al 5-lea a sosit. Aveţi grijă de voi”, a avertizat marţi pe Twitter centrul de cercetare genomică condus de virusologul Tulio de Oliveira, devenit celebru pentru reperarea variantelor Beta şi Omicron.

Numărul cazurilor noi de infectare din ultimele 24 de ore este în creştere comparativ cu ultimele zile, cu 5.062 de cazuri, 15 decese şi 83 de spitalizări, potrivit Institutului Naţional al Bolilor Transmisibile (NICD).

Cu un raport de 6,3 cazuri noi la 100.000 de locuitori şi o rată de pozitivare de peste 10% (16,9%), „acestea sunt praguri ce indică o creştere continuă, raportat la valurile precedente”, a adăugat pe Twitter Ridhwaan Suliman, cercetător la Consiliul pentru Cercetări Ştiinţifice şi Industriale (CSIR), un institut guvernamental.

Cifrele înregistrate în ultimele zile sunt cele mai mari din ultimele aproape trei luni şi reprezintă o creştere semnificativă comparativ cu datele din urmă cu două săptămâni.

Ministrul Sănătăţii, Joe Phaahla, s-a declarat deja „îngrijorat” de situaţie, săptămâna trecută.

La începutul lunii martie, ţara a cunoscut o perioadă de 48 de ore fără niciun deces asociat COVID-19, o premieră după 2020. Preşedintele Cyril Ramaphosa a anunţat la începutul lunii aprilie ridicarea tuturor restricţiilor impuse în timpul pandemiei.

Ultimul val pandemic a antrenat o contagiozitate sporită a virusului, însă a condus la mai puţine cazuri grave.

Africa de Sud, unde mai puţin de 45% dintre persoanele adulte sunt vaccinate complet – la o populaţie de aproape 60 de milioane – a înregistrat peste 3,7 milioane de cazuri de infectare şi aproximativ 100.350 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS