3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElon Musk, patronul Twitter în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari

Elon Musk, patronul Twitter în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari

Elon Musk a devenit patronul Twitter în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari, scrie The Guardian.

Twitter a a acceptat astfel acordul de preluare a companiei de către patronul Tesla, cel mai bogat om din lume. Twitter a acceptat să se vândă lui Elon Musk, iar în urma tranzacției, Musk a ajuns la conducerea unei companii cu 217 milioane de utilizatori și cu un rol influent în modelarea agendei politice și mediatice de ambele părți ale Atlanticului.

Tranzacția încheie un ciclu de știri fulminant în care directorul general al Tesla și SpaceX a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul de administrație și s-a oferit să cumpere compania – toate acestea în mai puțin de o lună, scrie CNN.

Musk a dezvăluit săptămâna trecută că a obținut o finanțare de 46,5 miliarde de dolari pentru a achiziționa compania

Tranzacția vine după ce Musk a dezvăluit săptămâna trecută că a obținut o finanțare de 46,5 miliarde de dolari pentru a achiziționa compania. Consiliul de administrație al Twitter s-a reunit duminică pentru a evalua oferta lui Musk.

Musk a declarat luni pe Twitter: „Sper că și cei mai răi critici ai mei rămân pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”.

Musk a subliniat în mod repetat în ultimele zile că obiectivul său este de a susține libertatea de exprimare pe platformă și de a lucra pentru a debloca „potențialul extraordinar” al Twitter.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său“

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a precizat Musk în scrisoarea sa de ofertă către Twitter.

„Cu toate acestea, de când mi-am făcut investiția, îmi dau seama acum că societatea nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie să fie transformată ca o companie privată”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS