15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru mineri morți și șase dispăruți, după un cutremur în Polonia

Patru mineri morți și șase dispăruți, după un cutremur în Polonia

Medicii au confirmat moartea a încă doi mineri, ale căror cadavre au fost găsite după ce un cutremur a zguduit mina de cărbune Zofiówka, din sudul Poloniei, la primele ore ale zilei de sâmbătă, a declarat duminică proprietarul minei de cărbune, citat de thefirstnews.com.

Confirmarea celor două decese aduce numărul morților, până acum, la patru mineri, în timp ce alți șase rămân dispăruți.

Cutremurul, însoțit de o deversare de metan, a lovit mina la 3.40 dimineața, la aproximativ 900 de metri sub pământ, forțând zeci de muncitori să fugă din mină.

Reprezentanții conglomeratului minier JSW, care deține mina, au spus că salvatorii îi caută în continuare pe cei șase mineri care sunt nedați în evidență.

„Condițiile din zona pe cale de dispariție sunt dificile”, au spus oficialii. „Concentrațiile mari de metan și temperaturile ridicate încetinesc operațiunea de salvare”.

Ei au mai spus că 52 de muncitori se aflau în zonă când a lovit cutremurul și că 42 dintre ei au reușit să părăsească singuri puțul fără să se rănească.

Miercuri, patru mineri și un salvator au fost uciși după ce două explozii de metan au lovit mina de cărbune Pniówek din apropiere, care este, de asemenea, deținută de JSW. Încercările de salvare a șapte mineri prinși sub pământ au fost suspendate vineri din cauza noilor explozii de metan din mină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS