20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatriarhul Kirill a pledat pentru pace şi depăşirea conflictelor

Patriarhul Kirill a pledat pentru pace şi depăşirea conflictelor

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a pledat sâmbătă pentru pace şi depăşirea conflictelor. Acesta a transmis acest mesaj cu ocazia Paştelui Ortodox, relatează EFE, citat de Agerpres.

„Azi, când lumea este dezbinată de conflicte şi contradicţii, când ura, frica şi ostilitatea şi-au făcut sălaş în inimile multor persoane, este important să nu uităm de credinţa creştină şi de a ne arăta iubirea faţă de semenii noştri, singura care poate vindeca rănile provocate de rău şi de falsitate”, se arată în mesaj.

Apel la rugăciune pentru „triumful unei păci durabile”

Patriarhul Kirill a făcut totodată apel la menţinerea „unităţii între creştinii ortodocşi” şi la rugăciune pentru „triumful unei păci durabile”.

„Fie ca rănile şi dezbinările să fie alinate de harul divin”, a spus el.

Biserica Ortodoxă Rusă a sprijinit anterior „operaţiunea specială” rusă din Ucraina,. Acesta a fost – potrivit experţilor – unul dintre motivele suspendării întâlnirii dintre patriarhul Kirill şi papa Francisc. Cei doi ar fi trebui să se întâlnească în iunie, la Ierusalim.

Întrebat despre motivul pentru care nu a călătorit în Ucraina, în semn de sprijin faţă de această ţară, papa Francisc a spus că în condiţiile actuale „nu poate face nimic care să pună în pericol obiective majore, precum posiblitatea de a se obţine o încetare a focului sau cel puţin deschiderea unui coridor umanitar”.

Citește și: Lupta cu sistemul. Cum a adus un tânăr român în țară un medicament ignorat de stat, dar care salvează mii de vieți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS