24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutostrada Sudului: Licitațiile pentru studiile de fezabilitate Filiași – Lugoj au apărut în SEAP

Autostrada Sudului: Licitațiile pentru studiile de fezabilitate Filiași – Lugoj au apărut în SEAP

Licitațiile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente drumului de mare viteză Filiași – Lugoj au apărut miercuri, 20 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea cumulată a celor patru contracte depășește 120 de milioane de lei, conform economica.net.

Durata pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate pentru cele 4 loturi și valoarea estimată ar fi următoarea:

Lotul 1: Filiași-Drobeta Turnu Severin (70 km), 18 luni – 28,19 milioane de lei
Lotul 2: Drobeta Turnu Severin – Domașnea (65 km), 26 de luni – 47,79 de milioane de lei
Lotul 3: Domașnea-Caransebeș (45 km), 22 de luni – 25,38 de milioane de lei
Lotul 4: Caransebeș-Lugoj (50 km), 18 luni – 18,79 de milioane de lei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este15 iunie 2022.

La finele lunii martie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitația pentru studiul de fezabilitate necesar construirii drumului de mare viteză Craiova – Lugoj, parte a „Autostrăzii Sudului”. Traseul noului drum se suprapunea pe secțiunea Craiova – Filiași cu cel al drumului expres Craiova – Târgu-Jiu, proiect contractat anul trecut.

Pe secțiunea Craiova – Filiași urmează să fie construită autostradă. Conform datelor oficiale cu privire la noul drum dintre Craiova și Târgu Jiu, “în data de 21 ianuarie 2022 a fost avizată în CTE CNAIR AMC2, varianta de traseu ce va fi studiată în cadrul studiului de fezabilitate. S-a avizat profilul tip al drumului: între Craiova și Filiași profil de autostradă, iar între Filiași și Târgu Jiu drum expres. Traseul se va desfășura pe Valea Jiului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS