23.6 C
Craiova
duminică, 26 iunie, 2022
Știri de ultima orăActualitateDeputatul USR Stelian Ion i-a cerut ministrului Bode explicaţii în cazul jurnalistei Emilia Şercan

Deputatul USR Stelian Ion i-a cerut ministrului Bode explicaţii în cazul jurnalistei Emilia Şercan

Deputatul USR Stelian Ion i-a cerut, marţi, ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să dea explicaţii cu privire la cazul jurnalistei Emilia Şercan, în condiţiile în care aceasta a fost supusă „unei acţiuni de kompromat”, iar instituţiile statului „au avut o contribuţie majoră”, scrie Agerpres.

Lucian Bode a fost participat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”.

„În raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii e scris foarte clar despre impunitatea unor poliţişti faţă de nişte fapte foarte grave pe care le-au săvârşit. Este vorba despre abuzuri abominabile, despre bătăi, despre tratamente inumane şi degradante.

Domnule ministru, este acesta un subiect pe măsura disponibilităţii dumneavoastră de a veni în fata Parlamentului şi a răspunde?

De asemenea, este foarte important să ne daţi răspunsuri astăzi cu privire la cazul jurnalistei Emilia Şercan care a fost supusă unei acţiuni de kompromat în care instituţiile statului, între care şi instituţia pe care o conduceţi, au avut, din păcate, o contribuţie majoră.

Nu aţi ieşit până acum public să daţi nişte explicaţii, nu aţi ieşit public să acuzaţi această acţiune de kompromat, nu aţi ieşit să cereţi într-un timp foarte scurt o anchetă care să aibă şi o finalitate”, a spus Stelian Ion.

Stelian Ion i-a făcut mai multe reproşuri ministrului Afacerilor Interne

El i-a cerut lui Bode să accepte ca Poliţia judiciară să treacă în subordinea Parchetelor, pentru a nu mai exista cazuri de „scurgere de informaţii” din dosare penale în spaţiul public.

„Această dublă subordonare a poliţiştilor, pe de o parte faţă de cel care conduce ancheta şi o supraveghează, adică faţă de procurori, şi, pe de altă parte, pe linie ierarhic administrativă faţă de şeful din poliţie şi mai departe de ministrul de Interne, această dublă subordonare nu a adus nimic bun în ultimii zeci de ani.

De peste 15 ani, parchetele, procurorii vă cer să contribuiţi, să acceptaţi un asemenea transfer. Nu total, nu dintr-o dată. Am avut o propunere – mai întâi pentru detaşarea poliţiştilor judiciari şi apoi pentru trecerea în subordinea parchetelor. Nu aţi fost de acord”, a afirmat fostul ministru al Justiţiei.

Deputatul USR i-a reproşat ministrului Afacerilor Interne şi că nu a emis normele de aplicare pentru programul referitor la protecţia victimelor cu brăţări electronice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Zeci de zboruri anulate de Austrian Airlines din cauza...

Compania aeriană austriacă Austrian Airlines a fost nevoită să...

ȘTIRI GdS