23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin la funeraliile lui Vladimir Jirinovski

Vladimir Putin la funeraliile lui Vladimir Jirinovski

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut una dintre rarele sale ieșiri publice, dar a participat la funeraliile lui Vladimir Jirinosvski, un lider politic apropiat al președintelui rus.

Vladimir Putin a depus un buchet de trandafiri roșii și s-a închinat în fața sicriului lui Jirinovski.

Liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), Vladimir Jirinovski, a decedat, marți.

Vladimir Volfovich Jiirinovsky s-a născut la 25 aprilie 1946 în orașul Alma-Ata (Kazahstan). A absolvit Institutul de Limbi Orientale (mai târziu – Institutul Țărilor din Asia și Africa) de la Universitatea de Stat din Moscova, cu o diplomă în Turcia și limba turcă (1970), și Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moscova, cu o diplomă. în drept (1977). A fost profesor de drept internațional, doctor în științe filozofice.

A fost membru titular al Academiei Internaționale de Informatizare, profesor la Facultatea de Sociologie a Universității de Stat din Moscova, precum și profesor onorific și doctor al mai multor instituții de învățământ superior, inclusiv Universitatea de Drept și Financiar din Moscova, Universitatea Lingvistică de Stat din Moscova, Academia Rusă de Advocacy și altele.

În perioada 1989-1992 a fost președinte al Partidului Liberal Democrat al URSS, iar din aprilie 1992 – președinte al Partidului Liberal Democrat din Rusia.

În decembrie 2000, prin Decretul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin i s-a conferit titlul onorific „Avocat onorat al Federației Ruse” pentru activitatea sa legislativă activă și serviciile de întărire a statului rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS