23.4 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateCiolacu: Trebuie mărită norma de hrană pentru pacienții din spitale

Ciolacu: Trebuie mărită norma de hrană pentru pacienții din spitale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a apreciat miercuri că trebuie mărită norma de hrană pentru pacienţii din spitale de la 11 lei la 20 de lei, pentru că o impune piaţa şi nu este „un moft sau o pomană”.

„Mai e problema cu norma de hrană (în spitale – n.r.). S-au scumpit toate produsele alimentare, e normal să mărim norma de hrană de la 11 lei la 20 de lei pentru pacienţi”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat de când ar putea fi mărită această normă de hrană, acesta a precizat: „Am vorbit cu domnul ministru Rafila, dânsul va prezenta şi ministrului de Finanţe şi premierului, e în derulare, s-ar putea ca săptămâna asta, săptămâna viitoare să rezolve această problemă, pentru că o impune piaţa, nu este un moft sau o pomană, dimpotrivă, e un lucru pe care trebuie să îl regleze Guvernul”, conform Digi24.

Este aproape imposibil ca pacienții să primească alimente diversificate

Cu o zi în urmă, managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a declarat că este aproape imposibil ca pacienții să primească alimente diversificate, bogate în nutrienți, care să le asigure necesarul de vitamine din suma de 11 lei.

„Trei mese pe zi cu aceste sume sunt extrem de dificil de asigurat”, a spus medicul.

Mahler a explicat că mic dejunul este extrem de redus, pentru că toate produsele sunt scumpe: „Putem asigura ceaiul, dar laptele e costisitor pentru meniul de spital. Toate produsele sunt scumpe, untul, ouăle”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS