15.6 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateIrlanda: Varianta BA2 a Omicron provoacă „sute de mii“ de cazuri săptămânale

Irlanda: Varianta BA2 a Omicron provoacă „sute de mii“ de cazuri săptămânale

Ministrul irlandez al sănătăţii, Stephen Donnelly, a avertizat marţi că varianta BA2 a Omicron reprezintă deja circa 95% din „sutele de mii” de contagieri săptămânale cu noul coronavirus, relatează EFE.

Stephen Donnelly a făcut aceste declaraţii după ce Serviciul Naţional de Sănătate (HSE) a cerut guvernului să studieze introducerea de măsuri de control a pandemiei, în faţa răspândirii rapide a acestei noi variante a coronavirusului Sars-CoV-2, supranumită „Omicron silenţios”,

Ministrul sănătăţii a reamintit că deşi cifra noilor contagieri zilnice, detectate prin testele PCR şi antigen trimise HSE, poate ajunge la 15.000, cifra reală ar putea fi de „câteva sute de mii” pe săptămână.

Se menţine „fermă” decizia de a nu reintroduce restricţii

Totuşi el a reiterat că, în pofida acestei recrudescenţe, se menţine „fermă” decizia de a nu reintroduce restricţii după ce au fost eliminate aproape toate măsurile în ianuarie.

Campania de vaccinare a evitat spitalizările grave de COVID-19

Potrivit lui Donnelly, campania de vaccinare a evitat spitalizările grave de COVID-19, însă el a continuat să recomande purtarea măştii în transportul public şi în spaţiile interioare şi, mai ales în centrele de sănătate, unde rămâne obligatorie.

Irlanda a vaccinat cu schema completă 85,10% din populaţia cu vârsta peste 5 ani

Irlanda a vaccinat cu schema completă 85,10% din populaţia cu vârsta peste 5 ani, în timp ce 86,40% a primit cel puţin o doză, iar peste 55% a fost vaccinată şi cu doza booster.

Săptămâna trecută, directorul general al OMS-Europa Hans Kluge, a menţionat explicit ţări ca Germania, Marea Britanie, Irlanda şi Ţările de Jos, care au raportat o escaladare a cazurilor, pe care le-a explicat printr-o mai mare transmisibilitate a variantei BA2 şi prin ridicarea „brutală” a restricţiilor împotriva COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS