24.6 C
Craiova
marți, 9 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateDoi morţi şi mai mulţi răniţi după un atac terorist în Israel

Doi morţi şi mai mulţi răniţi după un atac terorist în Israel

Doi polițiști au fost ucişi, iar alte cel puţin trei persoane au fost rănite, duminică seară, după ce doi bărbați au deschis focul într-o zonă aglomerată din oraşul israelian Hadera, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate israeliene. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, informează Digi24.

Atacul a avut loc în apropierea unei staţii de autobuz şi a unor restaurante din Hadera, localitate situată la aproximativ 45 km nord de Tel Aviv.

Doi cetăţeni israelieni de etnie arabă au deschis focul la întâmplare spre trecători, înainte de a fi împuşcaţi mortal de forţele de ordine, relatează The Times of Israel, citat de Mediafax. Atacul s-a soldat cu moartea a doi agenţi de poliţie şi rănirea altor trei persoane, care sunt spitalizate. 

Autorităţile israeliene au stabilit că cei doi atacatori sunt cetăţeni israelieni de etnie arabă din orașul Umm al-Fahm.

Premierul Israelului, Naftali Bennett, s-a deplasat în cursul nopţii la locul atentatului şi le-a mulţumit agenţilor de poliţie implicaţi în neutralizarea teroriştilor. Prim-ministrul va organiza o reuniune de urgenţă cu şefii serviciilor de securitate israeliene.

Mai multe atacuri teroriste în ultimele săptămâni

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a condamnat vehement atacul terorist din Israel. Şeful diplomaţiei americane s-a aflat duminică în Israel pentru o întâlnire „istorică”, în deşertul Negev, cu omologii săi din ţările arabe care şi-au normalizat relaţiile cu statul evreu, în cadrul unui turneu prin Orientul Apropiat şi Africa de Nord, notează AFP, citată de Agerpres.

„Condamnăm atacul terorist comis astăzi în Hadera. Astfel de acte de violenţă fără sens şi crimele de acest fel nu îşi au locul în societate. Suntem alături de partenerii israelieni şi le transmitem condoleanţe familiilor victimelor”, a transmis Antony Blinken, pe Twitter.

În Israel au avut loc o serie de atacuri teroriste în ultimele săptămâni. Marţea trecută, un terorist islamist a omorât patru persoane într-un atac comis la un complex comercial din oraşul Beersheba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS