2.8 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateSRI aniversează 32 de ani. Mesajul premierului României

SRI aniversează 32 de ani. Mesajul premierului României

Serviciului Român de Informații (SRI) aniversează astăzi 32 de ani. Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu această ocazie.

„Parte a Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, Serviciul Român de Informații și-a consolidat misiunea de pilon al siguranței naționale în cei 32 de ani de activitate. A făcut-o prin profesionalism și capacitatea permanentă de modernizare și adaptare.

Situația complexă generată de agresiunea militară rusă din Ucraina, suprapusă gestionării pandemiei COVID-19, aduce în atenție noi provocări. Garantarea siguranței cetățeanului are o înțelegere extinsă în acest context și necesită soluții care să ofere securitate și protecție în plan social, economic. De asemenea, în ceea ce privește spațiul cibernetic și informațional.

Prin Programul de Guvernare, ne-am asumat ca în centrul proiectelor și acțiunilor noastre să fie cetățeanul, iar acest obiectiv este imperativ să se reflecte în toate domeniile de activitate. Așteptările și preocupările firești ale oamenilor trebuie să se regăsească în acțiunile statului român și să primească răspuns adecvat.

Contextul actual de securitate implică extinderea preventivă și graduală a umbrelei de securitate și protecție a cetățenilor români, prin acțiuni coordonate ale instituțiilor.

Salut demersurile Serviciului Roman de Informații pentru cunoașterea, prevenirea și contracararea vulnerabilităților, riscurilor și amenințărilor la adresa securității cibernetice a României. Aceste acțiuni trebuie continuate în deplină concordanță cu respectarea drepturilor cetățenilor și a valorilor fundamentale ale societății democratice.

Felicit Serviciul Român de Informații pentru dedicare și profesionalism! Doresc mult succes misiunilor de asigurare a securității cetățenilor și statului român!

La mulți ani, SRI!”, a fost mesajul premierului.

Citește și: RAR, cu ochii pe taxiuri. Condițiile în care taximetriștii pot pune folii pe geamuri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS