11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 62.000 de refugiaţi au intrat în România, în ultimele două zile, prin județul Botoșani

Peste 62.000 de refugiaţi au intrat în România, în ultimele două zile, prin județul Botoșani

Peste 62.000 de refugiaţi au intrat în România, în perioada 24 februarie – 26 martie, prin punctele de trecere a frontierei de la Rădăuţi-Prut şi Stânca din judeţul Botoşani. Situația a fost prezentată într-un raport transmis, sâmbătă, de Instituţia Prefectului, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, din totalul celor 62.770 de persoane care au venit din Ucraina după începerea războiului, 10.746 persoane, dintre care 6.412 copii şi 4.334 adulţi, s-au odihnit, cel puţin o noapte, în spaţiile de cazare de la Botoşani puse la dispoziţie de autorităţi, ONG-uri şi persoane fizice.

1.045 de poliţişti de frontieră au desfăşurat activităţi pentru a verifica refugiați

Instituţia Prefectului Botoşani precizează că, în aceeaşi perioadă, în punctele de trecere a frontierei de la Rădăuţi-Prut şi Stânca, 1.045 de poliţişti de frontieră au desfăşurat activităţi de verificare a documentelor şi de oferire de suport cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţară. Totodată, peste 4.700 de poliţişti de frontieră au asigurat supravegherea frontierei de stat în judeţul Botoşani.

„Chiar dacă în ultima perioadă s-a constatat o scădere a numărului de persoane care ajung pe teritoriul României prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut şi Stânca, autorităţile menţin aceleaşi măsuri pentru protejarea acestora. Eforturile tuturor structurilor cu atribuţii în gestionarea acestei situaţii se concentrează pe asigurarea asistenţei necesare oricărei persoane sosite din zona de conflict, fie că rămâne pe raza judeţului pentru o perioadă, fie că se află în tranzit. Cetăţenii ucraineni care ajung pe teritoriul judeţului Botoşani primesc, în continuare, sprijin şi asistenţă umanitară”, se arată în informarea transmisă de Instituţia Prefectului.

Citește și: Un avion de acrobație s-a prăbușit în județul Prahova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS