35.1 C
Craiova
joi, 30 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateUn avion al armatei din Pakistan s-a prăbuşit în timpul unei misiuni

Un avion al armatei din Pakistan s-a prăbuşit în timpul unei misiuni

Un avion de antrenament al Forţelor Aeriene din Pakistan (PAF) s-a prăbuşit, marţi, în timpul unei misiuni în nord-vestul ţării. Incidentul s-a soldat cu moartea celor doi piloţi de la bord, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene pakistaneze, informează News.ro.

”Aeronava de antrenament s-a prăbuşit lângă Peshawar, în timpul unei misiuni de antrenament de rutină”, se arată într-un comunicat emis de forţele aeriene pakistaneze.

O comisie de anchetă a fost ordonată de către Cartierul General aerian pentru a stabili cauza incidentului, se mai arată în comunicat.

Forţele armate pakistaneze au suferit mai multe accidente aeriene în ultimii ani. Unul dintre ele s-a soldat cu moartea unei femei pilot într-un alt exerciţiu de antrenament, în noiembrie 2015.

În mai 2015, un elicopter militar care transporta diplomaţi care urmau să inspecteze un proiect turistic s-a prăbuşit, iar 7 persoane au murit, inclusiv ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor.

Un alt elicopter militar folosit drept ambulanţă aeriană s-a prăbuşit în august 2015, în apropierea districtului Mansehra (nord). În urma accidentului, 12 persoane şi-au pierdut viaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS