21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF a blocat conturile bancare din România ale ruşilor de la Aeroflot

ANAF a blocat conturile bancare din România ale ruşilor de la Aeroflot

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală din România (ANAF) a anunţat că a blocat conturile bancare locale ale Aeroflot. Aeroflot PJSC este controlată indirect de Vitaly Gennadyevich Savelyev, Mikhail Igorevich Poluboyarinov şi Serghei Victorovich Chemezov, informează News.ro.

”Entitatea AEROFLOT – Reprezentanţă (CUI 6320110) este reprezentanţa în România a companiei AEROFLOT PJSC RUSIA, companie deţinută de Guvernul rus în proporţie de 57,34%. În cadrul organelor de conducere ale entităţii AEROFLOT PJSC RUSIA se regăsesc 3 persoane supuse sancţiunilor internaţionale respectiv, preşedintele consiliului de administraţie Vitaly Gennadyevich Savelyev , preşedintele consiliului de conducere Mikhail Igorevich Poluboyarinov şi membru al consiliului de administraţie Serghei Victorovich Chemezov”, arată ANAF.

Din analiza informaţiilor din bazele de date la care ANAF are acces, se confirmă faptul că AEROFLOT PJSC este controlată indirect de aceste persoane.

”Astfel, au fost puse în aplicare prevederile art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei conform cărora ”se îngheaţă toate fondurile şi resursele economice care aparţin, se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entităţi sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în lista din anexa I”, precizează ANAF.

Măsura vizează conturile la Raiffeisen Bank SA

Măsurile luate vizează disponibilităţile aflate în conturile bancare active ale AEROFLOT Reprezentanţă, controlată indirect de persoanele fizice listate Vitaly Gennadyevich Savelyev, Mikhail Igorevich Poluboyarinov şi Serghei Victorovich Chemezov, deschise la banca Raiffeisen Bank SA, respectiv: RO60RZBR0000060015045177; RO62RZBR0000060003770249; RO85RZBR0000060002407567,aşa cum reiese din Ordinul preşedintelui ANAF de blocare a fondurilor şi resurselor economice care se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate direct sau indirect de entitatea AEROFLOT Reprezentanţă, nr. 420/16.03.2022, publicat în Monitorul Oficial nr 262/17.03.2022.

ANAF precizează că în procesul de luare a deciziilor privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, autorităţile competente efectuează toate cercetările necesare ţinând seama de situaţie, inclusiv dacă este nevoie de consultarea autorităţilor competente din orice alt stat.

”Menţionăm că art. 20 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 reglementează obligaţia de confidenţialitate în sensul că informaţiile deţinute în legătură cu persoanele sau entităţile desemnate pot fi transmise numai în condiţiile prevăzute de lege. Astfel, în conformitate cu art.19 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 202/2008, ordinul de blocare se publică în Monitorul Oficial al României, dată de la care informaţiile respective devin publice”, adaugă ANAF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS