17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul îi asigură pe români că nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi

Guvernul îi asigură pe români că nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru a transmis, miercuri, presei, că ”nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi. La scurt timp după precizarea acestuia, ministrul Energiei, Virgil Popescu a precizat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. ”Vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi”, a spus el. Reacţiile oficialilor au venit după ce s-au format cozi la benzinării, miercuri, românii dorind să alimenteze, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea preţului la combustibili, scrie News.ro.

”Nu sunt probleme cu stocurile de carburanti. Ministerul Energiei va reveni in cateva minute cu detalii”, a declarat Dan Cărbunaru, în mesajul către presă. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a scris, imediat, pe Facebook, că ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării”.

”Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris Popescu. 

Cozi de maşini s-au format la benzinării în multe localităţi din ţară, deoarece şoferii sunt speriaţi de scumpirea carburanţilor.

Miercuri, au fost afişate preţuri de la 7,48 de lei/litru de benzină, iar oamenii spun că joi preţul ar putea ajunge la 10 lei/litru sau chiar mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS