17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci morţi şi cinci răniţi după atacul asupra turnului televiziunii la Kiev

Cinci morţi şi cinci răniţi după atacul asupra turnului televiziunii la Kiev

Rusia a avertizat marţi cetăţenii care locuiesc în proximitatea nodurilor de retransmisie a comunicaţiilor să-şi părăsească locuinţele, iar la scurt timp a bombardat turnul televiziunii din Kiev, a anunţat Ministerul Apărării rus. În acest timp, autorităţile ucrainene au anunţat un bilanţ al victimelor de cinci morţi şi cinci răniţi în urma acestui atac, relatează agenţiile internaţionale de presă.

După atac, unele posturi ale televiziunii ucrainene au încetat să mai emită, fiind de asemenea perturbate emisiile radio, dar turnul a rămas totuşi în picioare.

”Inamicul atacă oraşul. Turnul televiziunii a fost avariat de două rachete, conform primelor informaţii”, a anunţat administraţia municipală din Kiev, conform Agerpres.

Cinci persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în urma atacului

Cinci persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în urma atacului cu rachete asupra turnului televiziunii, a anunţat la rândul său serviciul ucrainean de urgenţe.

Sursa de electricitate a turnului, precum şi echipamentele tehnice au fost lovite şi avariate.

Ministerul Apărării rus avertizase mai devreme că vor fi lovite la Kiev locaţii aparţinând serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) şi unei unităţi de operaţiuni special, de unde, potrivit Moscovei, sunt conduse atacuri cibernetice împotriva Rusiei.

”Pentru a opri atacurile informatice împotriva Rusiei, lovituri cu arme de înaltă precizie vor fi efectuate împotriva infrastructurilor tehnologice ale SBU şi centrului special al Unităţii de operaţiuni psihologice din Kiev. Le cerem (…) locuitorilor din Kiev care locuiesc în proximitatea nodurilor de retransmisie să-şi părăsească domiciliul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS