3.4 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateStatul New York ridică obligativitatea purtării măştii în şcoli

Statul New York ridică obligativitatea purtării măştii în şcoli

Statul New York va ridica obligativitatea purtării măştii în şcoli şi în instituţiile de îngrijire a copiilor miercuri, 2 martie, a declarat duminică guvernatoarea Kathy Hochul, menţionând o scădere importantă a cazurilor de COVID-19, informează Agerpres.

„Nu a fost întotdeauna uşor, însă elevii, profesorii şi părinţii şi-au intensificat lupta împotriva acestei pandemii”, a scris Hochul duminică pe Twitter. „Am atins aceasta etapă extraordinară datorită efortului vostru susţinut”, a mai spus ea.

Noile reguli survin după ce Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA au relaxat vineri recomandările privind utilizarea măştilor sanitare anti-COVID-19 în spaţiile închise în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai recente recomandări ale CDC în şcoli prevedeau purtarea măştii în interior doar în zonele cu transmitere ridicată a COVID-19, în loc de purtarea universală a măştii.

Rata de testare pozitivă în New York pe o medie de şapte zile a fost de 1,9% vineri, potrivit Departamentului de Sănătate, în scădere de la peste 20% la începutul lunii ianuarie.

Comitatele şi oraşele pot solicita în continuare purtarea măştilor în şcoli. Primarul oraşului New York, Eric Adams, a declarat duminică că oraşul va ridica obligativitatea purtării măştii în şcoli pe 7 martie dacă nu vor exista creşteri neprevăzute ale cazurilor de COVID-19 până vineri.

„Şcolile noastre au fost printre cele mai sigure locuri pentru copiii noştri de la începutul pandemiei şi vom continua să luăm deciziile adecvate de sănătate publică pentru a ne ţine copiii în siguranţă, inclusiv prin punerea la dispoziţie a măştilor pentru orice copil sau membru al personalului didactic care doreşte să le poarte în continuare”, a afirmat Adams într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS