8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA, după ce preşedintele Rusiei a pus în alertă forțele nucleare: Putin „fabrică ameninţări care nu există“

SUA, după ce preşedintele Rusiei a pus în alertă forțele nucleare: Putin „fabrică ameninţări care nu există“

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, „fabrică ameninţări care nu există”, a acuzat duminică purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, la scurt timp după ce Moscova a anunţat că-şi pune în alertă „forţele de descurajare” ale armatei ruse, care pot include şi o componentă nucleară, transmite AFP.

„Este vorba despre o schemă repetată pe care am observat-o din partea preşedintelui Putin în timpul acestui conflict, şi anume fabricarea unor ameninţări care nu există cu scopul de a justifica continuarea unei agresiuni. Rusia nu a fost ameninţată în niciun moment de NATO sau de Ucraina (…) Avem capacitatea să ne apărăm, dar trebuie să şi atragem atenţia asupra a ceea ce vedem aici, din partea preşedintelui Putin”, a declarat Psaki.

Preşedintele Putin continuă să escaladeze acest război“

Anterior, ambasadoarea SUA la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că „preşedintele Putin continuă să escaladeze acest război într-un mod cu totul şi cu totul inacceptabil şi trebuie să continuăm să facem faţă acţiunilor lui în cel mai ferm mod cu putinţă”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică plasarea în stare de alertă a „forţei de decurajare” a armatei ruse, care poate cuprinde o componentă nucleară, în a patra zi a invaziei Rusiei în Ucraina.

Şeful statului rus a ordonat plasarea forţelor de descurajare ruse în „regim special de serviciu“

EFE notează că şeful statului rus a ordonat plasarea forţelor de descurajare ruse în „regim special de serviciu” după „declaraţii agresive” din partea principalelor ţări membre ale NATO.

„Responsabili de cel mai înalt grad din principalele ţări ale NATO îşi permit declaraţii agresive împotriva ţării noastre, de aceea îi ordon ministrului apărării şi şefului Statului Major General să pună forţele de descurajare ale armatei ruse într-un regim de serviciu special”, a declarat Putin, citat de TASS. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS