11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania, pregătită să-şi extindă sprijinul pentru misiunea de poliţie aeriană a NATO în România

Germania, pregătită să-şi extindă sprijinul pentru misiunea de poliţie aeriană a NATO în România

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a anunţat, joi, că Germania este pregătită să-şi extindă sprijinul pentru misiunea de poliţie aeriană a NATO în România şi să dea curs altor solicitări din partea alianţei, informează CNN.

„Am dat ordin să ne extindem şi să mărim angajamentul pentru poliţia aeriană din România”, a declarat Lambrecht reporterilor, după ce a informat comisia de apărare a parlamentului german.

Germania, pregătită să se conformeze altor solicitări suplimentare din partea NATO

Ministrul german de al Apărării a adăugat că Germania este, de asemenea, pregătită să se conformeze altor solicitări suplimentare din partea NATO

„Atacul Rusiei asupra Ucrainei este o încălcare drastică a dreptului internaţional. Numai Putin este responsabil pentru suferinţa teribilă rezultată”, a mai precizat, joi, oficialul german.

Germania a trimis trei avioane de luptă pentru a participa la misiunea NATO de protejare a spaţiului aerian românesc, la începutul lunii februarie.

De asemenea, statul german a desfăşurat, recent, încă 350 de militari în Lituania, ca parte a angajamentului său NATO, pe lângă cei 550 de soldaţi care fac parte din unitatea de luptă NATO condusă de Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS