14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Primar Sighetu Marmației: Ucrainenii care intră în ţară întreabă cum pot ajunge în Polonia și Cehia

(VIDEO) Primar Sighetu Marmației: Ucrainenii care intră în ţară întreabă cum pot ajunge în Polonia și Cehia

-

Primarul de la Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, a declarat că la punctul de frontieră au început să apară primii refugiați din Ucraina. Potrivit acestuia, cei care intră în România nu vor să rămână, ci sunt interesați cum pot ajunge în Polonia și Cehia.

„Există un număr mai mare de cetățeni care tranzitează decât de obicei punctul vamal. Din câte am discutat cu cei care țin legătura acolo (n. red. un echipaj de poliție), cei care intră întreabă de gară și de cum pot ajunge în Polonia și Cehia. Deocamdată, cereri de găzduire nu avem din partea lor. Sunt mulți care au și rude în România (…) Avem identificate locații pentru găzduirea refugiațiilor, dar deocamdată nu am instalat corturile, ci așteptăm dispozițiile și în funcție de numărul celor care tranzitează și de opțiunile acestora”, a declarat primarul din Sighetu Marmației pentru Hotnews.ro.

Primarul a mai spus că, potrivit informaților sale în Ucraina, s-a dat ordin de încorporare al cetîțenilor și din informații neoficiale, punctul de frontieră dinspre Ucraina ar urma să fie închis în jurul ore 15.00.

Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro oamenii care trec punctul de frontieră sunt și ucrainenii cu cetățenie română și vin din regiunea Ivano–Frankivsk care este la 200 de km de garaniță a fost bombardată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pajişte pentru relaxare la Mercur şi „upgrade” pentru fântânile...

Primăria Craiova a demarat acţiunile pentru proiectul de regenerare...

ȘTIRI GdS