13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘeful Statului Major al Apărării: Probabilitatea ca România să fie ţinta unor acţiuni ofensive ale Rusiei este minimă

Șeful Statului Major al Apărării: Probabilitatea ca România să fie ţinta unor acţiuni ofensive ale Rusiei este minimă

Probabilitatea ca România să fie ţinta unor acţiuni ofensive ale Rusiei este minimă, a declarat joi seară șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, citat de Hotnews.

  • „Comportamentul agresiv al Federației Ruse a deteriorat fundamental situația regională de securitate. În acest context, determinarea statelor membre NATO pentru apărarea colectivă se manifestă, în prezent, la un nivel nemaiîntâlnit în istoria de peste șapte decenii a Alianței.
  • Probabilitatea ca România să fie ținta unor acțiuni ofensive convenționale ale Federației Ruse este minimă.
  • Ca membri NATO, suntem beneficiari ai celor mai puternice garanții de securitate pe care le-am avut vreodată.
  • La nivelul Armatei României am fost și suntem permanent implicați în procesul de consolidare a capacității defensive naționale, precum și a posturii aliate pe flancul estic de descurajare a oricăror agresiuni, în complementaritate operațională cu NATO și partenerii strategici”, afirmă șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.

Potrivit acestuia, Armata României a activat capabilitățile necesare pentru monitorizarea evoluției de securitate și coordonarea forțelor și mijloacelor, precum și pentru sprijinul autorităților publice, dacă situația o va impune.

Măsurile luate de Armată:

  • în plan național: consolidarea continuă a capabilităților și creșterea capacității de reacție a forțelor proprii;
  • în context NATO: încurajarea participăriistructurilor multinaționale aliate de tip „grup de luptă” în România, pentru asigurarea unui aliniament defensiv unitar și proporționat pe întregul flanc estic NATO;
  • în contextul Parteneriatului Strategic: continuarea demersurilor de cooperare și suplimentare a prezenței militare americane pe teritoriul național.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS