24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReacția Chinei după ce Rusia a invadat Ucraina: Face apel la calm

Reacția Chinei după ce Rusia a invadat Ucraina: Face apel la calm

China a transmis joi că urmăreşte îndeaproape situaţia din Ucraina după intervenţia militară a Rusiei şi a făcut apel la evitarea unei escaladări, abţinându-se totuşi să condamne Moscova, relatează AFP.

„Cerem tuturor părţilor să dea dovadă de reţinere pentru a evita ca situaţia să scape de sub control”, a declarat în faţa presei o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei chineze, Hua Chunying, fără a condamna însă Rusia.

Ea a respins în acelaşi timp descrierea unui jurnalist străin conform căreia acţiunile Rusiei din Ucraina sunt o invazie, potrivit Reuters.

Hua Chunying a declarat, de asemenea, că toate ţările ar trebui să colaboreze pentru a proteja securitatea energetică globală, răspunzând unei întrebări din partea presei dacă China va folosit rezervele de energie ca reacţia la atacul Rusiei din Ucraina, care a dus la creşterea preţului la petrol.

Ambasada Chinei de la Kiev le-a transmis cetăţenilor săi din Ucraina să stea în casă

Anterior joi, ambasada Chinei de la Kiev le-a transmis cetăţenilor săi din Ucraina să stea în casă sau, ca măsură de precauţie, să afişeze steagul chinez pe maşini dacă trebuie să meargă undeva, în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei.

Situaţia din Ucraina s-a deteriorat puternic, riscurile de securitate au crescut, iar ordinea socială s-ar putea prăbuşi în haos, a avertizat ambasada Chinei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS