14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Două ținte neidentificate” s-au apropiat de Insula Șerpilor, în Marea Neagră, anunţă Ucraina

„Două ținte neidentificate” s-au apropiat de Insula Șerpilor, în Marea Neagră, anunţă Ucraina

Autoritățile Ucrainene anunță că „două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor din Marea Neagră”, fiind cel mai probabil vorba de nave rusești. Acestea le-ar fi cerut grănicerilor să se predea. Insula Șerpilor se află la mai puțin 50 de kilometri de Sulina, fiind un punct strategic în Marea Neagră.

„Două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor din Marea Neagră. Se aud amenințări de la ruși care cer ca militarii ucraineni să se predea. Agresorul a folosit canalul internațional de comunicare pentru siguranța navigației”, potrivit unui comunicat, conform Digi24.

Coloanele de tancuri rușești au intrat în regiunea Lugansk

Potrivit autorităților ucrainene, coloanele de tancuri rușești au intrat în regiunea Lugansk. „Inamicul se afla în fața coloanelor cu mașini albe purtând emblema OSCE. Acțiunea de luptă continuă în această direcție. Polițiștii de frontieră împreună cu Forțele Armate ale Ucrainei și Garda Națională a Ucrainei asigură apărarea”, transmit autoritățile de la Kiev.

Potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei, 6 avioane ale forțelor aeriene ruse au fost doborâte.

În localitatea Uman, în centrul țării, un obuz a lovit centrul orașului. Un civil a murit și alți cinci au fost răniți. 

În Odesa continuă atacul cu rachete, mai anunță forțele armate ale Ucrainei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS