13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponia impune sancțiuni împotriva Rusiei după acțiunile Moscovei în Ucraina

Japonia impune sancțiuni împotriva Rusiei după acțiunile Moscovei în Ucraina

Japonia impune sancțiuni împotriva Rusiei după acțiunile Moscovei în Ucraina, a declarat miercuri premierul Fumio Kishida, catalogând mișcările Moscovei ca fiind violări inacceptabile ale suveranității Ucrainei și a Dreptului Internațional, transmite Reuters.

Printre sancțiunile impuse de Japonia se numără interzicerea emiterii de obligațiuni rusești în Japonia și înghețarea activelor unor persoane, precum și restricționarea călătoriilor în Japonia, a spus Kishida.

„Acțiunile rusești au afectat foarte clar suveranitatea Ucrainei“

„Acțiunile rusești au afectat foarte clar suveranitatea Ucrainei și contravin dreptului internațional. Criticăm încă o dată aceste mișcări și îndemnăm cu fermitate Rusia să se întoarcă la negocieri diplomatice”.

Premierul Japoniei a mai transmis că sancțiunile impuse vor fi detaliate în zilele următoare.

Kishida a mai adăugat că Japonia are suficiente rezerve de gaz natural lichefiat pentru a nu resimți un impact semnificativ pe termen scurt, conform G4Media.ro.

„Dacă situația se înrăutățește, vom acționa rapid pentru a lua noi decizii”, a adăugat premierul japonez, care a precizat că va rămâne în contact strâns cu celelalte state din G7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS