1.7 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele 4 săptămâni. Luna februarie va avea temperaturi normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în Nord și Est. Precipitații vor apărea mai mult în zonele montane. Luna martie nu vine cu surprize din punct de vedere meteorologic, iar ploile vor fi puține, potrivit prognozei AMM.

7 – 14 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în zonele montane, dar și deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

14 – 21 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în nord- estul țării, dar și ușor mai coborâte la munte. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

21 – 28 februarie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în toate regiunile.

28 februarie – 7 martie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în toată țara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS