16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRafila, ministrul Sănătății spune că acest val ar putea fi ultimul val important al pandemiei

Rafila, ministrul Sănătății spune că acest val ar putea fi ultimul val important al pandemiei

Ministrul Sănătății atrage atenția asupra faptului că numărul cazurilor de COVID-19, din România, ar putea depăși 40.000 săptămâna viitoare. El crede că acesta va fi ultimul vald al pandemiei de SARS-CoV-2.

Ministrul Sănătății spune că vor mai urma undeva la 10 zile de creștere a cazurilor de infectare. Apoi există șanse că infectările să intre pe un trend descendent.

Valul cinci al pandemiei ar putea fi ultimul val important

Alexandru Rafila susține că acesta ar putea fi ultimul val important al infectărilor cu SARS-CoV-2.

„Important este să trecem de acest val care cred eu că fi ultimul val din punct de vedere al afectării sănătății publice.(…) Ne preocupă procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive din totalul testelor aproape o treime sunt pozitive, e adevărat şi testele pe care le facem sunt mult mai numeroase decât cele care se făceau în perioada anterioară şi e bine că am reuşit să depăşim sensibil cifra de 100.000 de teste care se fac zilnic, dar în momentul în care vom asista şi la scăderea numărului de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile o să ia o turnură favorabilă.Deocamdată ne aflăm în perioada de creştere, care va mai dura cel puţin zece zile, după părerea mea, şi cu siguranţă vom depăşi 40.000 de cazuri săptămâna viitoare”, a spus Alexandru Rafila, în timpul conferinței de presă de sâmbătă, din București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS