15.5 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomân, prins în Italia cu peste 20 de kilograme de droguri

Român, prins în Italia cu peste 20 de kilograme de droguri

Un bărbat de 36 de ani, din România a fost arestat de agenți ai Echipelor Mobile din Latina și Roma, după ce a fost prins cu mai mult de două kilograme și jumătate de cocaină și aproape 17 kilograme de hașiș. Asupra acestuia au fost găsite și două pistoale cu numărul de serie șters și muniție, potrivit latinatu.it.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții Echipelor Mobile din Latina și Roma, în Borgo Santa Maria, un cetățean român în vârstă de 36 de ani a fost arestat după ce asupra lui au fost găsite mai mult de două kilograme și jumătate de cocaină și aproape 17 kilograme de hașiș, precum și două pistoale cu numărul de serie șters și muniție.

Românul în vârstă de 36 de ani, care fusese oprit și supus controlului, pentru că a fost văzut rătăcind pe lângă farmacia din Borgo Santa Maria, explica într-un comunicat Poliția de stat. 

Românul nu avea acte și se deplasa cu o motocicletă fără asigurare

Când l-au oprit pentru a-l verifica, agenții au constatat că românul nu avea acte și se deplasa cu o motocicletă fără asigurare. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că stă într-o rulotă și i-a însoțit pe la domiciliul său pentru a le prezenta documentele.  Ajunși la fața locului, în interiorul rulotei, polițiștii au mai găsit o persoană.

În același timp, polițiștii au folosit o telecomandă găsită în posesia românului, și au constatat că poarta unei case situate în fața rulotei s-a deschis. După poartă se afla o casă și o anexă, în care au putut intra folosind o cheie, găsită asupra românului.

Astfel, acolo, polițiștii au putut constata că aceasta este adevărata locuință a cetățeanului arestat. La percheziții, polițiștii au descoperit cele 20 de kilograme de droguri.  

Ulterior, perchezițiile au fost extinse și în casă, o vilă, în care locuiește un pompier, în vârstă de 57 de ani, care este angajat la Comandamentul Anzio. Acesta a susținut că i-a oferit ospitalitate românului. La perchezițiile ulterioare, polițiștii au  descoperit încă 270 de grame de marijuana și l-au denunțat, în stare de libertate, pe pompier, cu privire la încălcarea articolului 73 din Decretul prezidențial 309/90.

Totodată, pe strada Chiesuola, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat de 40 de ani din Latina. Aici, agenții de poliție au găsit aproximativ 100 de grame de hașiș și marijuana, dar și diverse materiale care au confirmat că bărbatul se ocupă de comercializarea drogurilor. Acesta din urmă a mai fost denunţat, în stare de libertate, în legătură cu încălcarea Decretului prezidenţial 309/90.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS