23.4 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateUn italian a murit după ce a încercat să evadeze din azilul de bătrâni

Un italian a murit după ce a încercat să evadeze din azilul de bătrâni

Un italian, în vârstă de 91 de ani, a murit în timp ce încerca să fugă pe geam, în miez de noapte, din azilul de bătrâni unde era cazat, coborând de la etajul I cu un cearșaf de pat legat în jurul taliei. A fost găsit fără viață, în zorii zilei, atârnând de fereastra căminului, informează Observatornews.

Mario Finotti, în vârstă de 91 de ani, era rezident în căminul de bătrâni Opera Pia Francesco Bottoni din Papozze, un oraș din regiunea italiană Veneto.

Era acolo de aproximativ un an. Nu a avut copii și a rămas necăsătorit. Voia să fie liber, spun apropiații. Pentru Mario Finotti, dorința de libertate a fost atât de puternică încât și-a riscat viața coborând de la etaj pe o frânghie improvizată.

În încercarea de a fugi din azil, bătrânul și-a legat un cearșaf în jurul taliei și, în miez de noapte, a început să coboare pe fereastră, de la etajul 1.

L-au găsit atârnând de fereastră, cu un cearșaf legat de talie

Potrivit publicației Corriere del Veneto, Mario ar fi alunecat în timpul coborârii, moment în care s-ar fi produs o compresie a plâmânilor, cauzându-i moartea.

A fost găsit fără viață în zorii zilei, atârnând de fereastră.

Finotti s-a născut în Papozze și a trăit acolo toată viața. 

„Suntem șocați de ceea ce s-a întâmplat. Mario Finotti era bine, nu suferea de nicio patologie degenerativă. Nu se știe ce i-a trecut prin cap pentru că, din punct de vedere psihologic, era liniștit. Săptămâna trecută, nepoata lui a vorbit cu psihologul prin apel video”, a declarat directorul casei de bătrâni, Luca Avanzi.

Primarul din Papozze, Pierluigi Mosca, care îl cunoștea pe Finotti, spune că bărbatul de 91 de ani era pasionat de politică, găsind adesea scuze pentru a-l vizita la birou. Potrivit edilului, cel mai probabil că singurătatea a fost motivul încercării de evadare, pentru că restricțiile legate de Covid-19 au făcut ca acesta să nu mai poată face vizite. 

Italia este ţara europeană cu cel mai ridicat procent al populaţiei bătrâne. Statistica arată că 22,8% dintre locuitori au peste 65 de ani. 

Țara a avut de suferit mai mult în comparație cu vecinii săi, din cauza pandemiei, raportând peste 140.000 de decese confirmate, comparativ cu peste 120.000 în Franța și 90.000 în Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS