3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNou ajutor de urgență de la Uniunea Europeană pentru Ucraina, de 1,2 miliarde euro

Nou ajutor de urgență de la Uniunea Europeană pentru Ucraina, de 1,2 miliarde euro

Uniunea Europeană vrea să ajute Kievul cu un pachet financiar de 1,2 miliarde de euro. Motivul este acela de a atenua efectele conflictului cu Rusia. Aceasta din urmă a adunat aproximativ 100.000 de soldați la granița cu Ucraina. Anunțul a fost făcut luni de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters, citat de Hotnews.

„Comisia propune un nou pachet de asistență macrofinanciară de urgență în valoare de 1,2 miliarde de euro”, a declarat von der Leyen. Aceasta a adăugat că pachetul va fi alcătuit atât din împrumuturi de urgență, cât și din granturi.

„Acest pachet va ajuta acum Ucraina să facă față escaladării rapide a nevoilor sale de finanțare din cauza conflictului”, a spus ea. Ursula a mai precizat că se bazează pe Consiliul European. Acesta reprezintă statele membre, și pe legislatorii UE pentru a aproba sprijinul de urgență cât mai curând posibil.

Citește și: ARACIS anunţă că, în 8 luni, a realizat evaluarea a 50 de instituţii organizatoare de studii universitare de doctorat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS