16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateARACIS anunţă că, în 8 luni, a realizat evaluarea a 50 de instituţii organizatoare de studii universitare de doctorat

ARACIS anunţă că, în 8 luni, a realizat evaluarea a 50 de instituţii organizatoare de studii universitare de doctorat

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) anunţă că, în numai 8 luni, a realizat evaluarea a 50 de instituţii organizatoare de studii universitare de doctorat (IOSUD), precum şi a fiecăruia dintre cele 398 de domenii de studii universitare de doctorat (DSD) pe care acestea le gestionează. Din fiecare comisie de experţi evaluatori a făcut parte câte un expert internaţional, ales din Registrul de Experţi Evaluatori Internaţionali, din care fac parte aproape 300 de cadre didactice, din 43 de ţări.

Cadrul legal cu privire la evaluarea studiilor universitare de doctorat a fost clarificat în anul 2021

Potrivit ARACIS, cadrul legal cu privire la evaluarea studiilor universitare de doctorat a fost clarificat în anul 2021. Acest lucru s-a întâmplat la 10 ani de la adoptarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 22 din 31 martie 2021 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei.

Acelaşi act normativ a introdus obligativitatea cooptării experţilor internaţionali în toate procesele de evaluare externă a studiilor universitare de doctorat. Considerăm astfel că nu se impun, în prezent, modificări legislative cu privire la acest proces. Ca urmare a modificării cadrului legal, la propunerea ARACIS, a fost posibilă adoptarea Ordinului Ministrului Educaţiei nr. 3651 din 12 aprilie 2021 privind aprobarea Metodologiei de evaluare a studiilor universitare de doctorat şi a sistemelor de criterii, standarde şi indicatori de performanţă utilizaţi în evaluare, iar în luna mai 2021 procesul de evaluare externă a fost deja demarat.

Citește întreg articolul pe news.ro.

Citește și: Prognoza meteo pentru două săptămâni, în Oltenia și la munte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS