18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘoferii STB nu au ieșit nici duminică pe traseu

Șoferii STB nu au ieșit nici duminică pe traseu

Transportul în comun nu funcţionează nici duminică în Capitală, şoferii de Societatea de Transport refuzând să iasă pe traseu. Mai mulţi angajaţi s-au adunat la Autobaza Titan, unde se află şi forţe de ordine. Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu şi anunţă că 25% din parcul auto se află în trafic, respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460, informează News.ro.

Protestul continuă, deşi a fost declarat ilegal printr-o decizie a instanţei.

Sâmbătă după-amiază, directorul general Adrian Criţ a avertizat că orice continuare a grevei ilegale poate duce la riscul de insolvenţă.

”Pagubele înregistrate în cele trei zile de grevă ilegală sunt estimate în momentul de faţă la o valoare de aproximativ 14 milioane de lei, acestea punând în pericol locurile de muncă ale tututor salariaţilor. În cazul în care această grevă ilegală nu încetează, veniturile vor continua să scadă, astfel încât fondul de salarii poate fi iremediabil afectat.

În cadrul şedinţei, Consiliul de Administraţie a decis, ca soluţie de deblocare a crizei actuale, să nu se efectueze cercetări disciplinare pentru angajaţii care vor intra de astăzi în traseu, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală. Toţi salariaţii care vor împiedica accesul în traseu a altor colegi, vor fi cercetaţi disciplinar conform Regulamentului Intern”, a transmis Criţ. 

Tot sâmbătă, au fost conflicte între şoferii care voiau să reia lucrul şi cei care voiau continuarea grevei, primarul general Nicuşor Dan anunţând înfiinţarea unui număr de telefon special pentru semnalarea unor astfel de situaţii, astfel încât poliţia să intervină.

Sâmbătă seară, Nicuşor Dan a afirmat că Depourile STB Colentina şi Titan funcţionează în integralitate şi că la numărul de telefon dedicat au fost deja primite reclamaţii despre intimidări şi agresiuni ale liderilor sindicali la adresa şoferilor şi vatmanilor care vor să iasă pe traseu.

Sâmbătă seară, şi sindicatul din STB condus de consilierul general PSD Vasile Petrariu, a transmis printr-un comunicat că nu a iniţiat şi nu a organizat protestul angajaţilor şi ca s-a poziţionat ca un factor de echilibru şi ca avertizor care a adus la cunoştinţa conducerii nemulţumirile salariaţilor. 

Ei l-au acuzat pe Nicuşor Dan că încearcă să bage pumnul în gura salariaţilor, în loc să vină cu soluţii pentru aplanarea conflictului, pe care ei îl numesc ”spontan”. 

Sindicalişţtii au avertizat încă de sâmbătă seară că duminică dimineaţă vor decide dacă ies pe traseu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS