13.4 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitatePeste 3.800 de medici de familie s-au înscris pentru a face testarea Covid la cabinetele lor

Peste 3.800 de medici de familie s-au înscris pentru a face testarea Covid la cabinetele lor

Un număr de 3.831 de medici de familie vor realiza testări rapide pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 pacienţilor care prezintă simptome specifice acestei boli, conform listei publicate duminică de Ministerul Sănătăţii. În Bucureşti, sunt peste 200 de medici de familie care au încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru testarea pacienţilor, informază News.ro.

„Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru  testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 la toti pacienţii care se încadrează în definiţiile de caz ale INSP. Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluţia pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare şi monitorizare”, informează, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Conform listei publicate pe site-ul ministerului, până duminică încheiaseră contracte în vederea testării 3.831 de medici, dintre care puţin peste 200 în Bucureşti, însă lista este în dinamică.

Lista poate fi consultată AICI.

Conform MS, ”ministrul Sănătăţii mulţumeşte medicilor de familie pentru implicare şi îi încurajează sa participe în număr cât mai mare la efortul naţional de control al pandemiei şi de reducere a numărului de cazuri grave şi decese, care se poate realiza numai prin solidaritate şi profesionalism”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

ȘTIRI GdS