10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreva de la STB ar putea continua și astăzi

Greva de la STB ar putea continua și astăzi

Greva de la STB ar putea continua și astăzi, după ce negocierile de aseară dintre sindicaliști și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, au eșuat.

Ambele părți și-au adus acuzații reciproce. Ieri, Tribunalul Bucureşti a decis încetarea grevei, pe care au considerat-o ilegală.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB, în special a liderului sindical Vasile Petrariu. Pe de altă parte, Petrariu a spus că Nicuşor Dan a refuzat dialogul şi nu a stat nici măcar un minut la masa discuţiilor.

Liderul de sindicat Vasile Petrariu, consilier PSD, spune că dialogul care ar fi putut remedia situația s-a blocat pentru că primarul Nicușor Dan nu a vrut ca el să participle la negocieri.

„Concluzia discuțiilor este una singură: domnul Primar General a pozat la televizor că vrea să medieze o discuție și a pus condiția că președintele Sindicatului Transportatorilor nu trebuie să participe la această discuție. În condițiile astea, e normal că sindicaliștii s-au ridicat de la masă și au plecat. Salariații vor decide ce vor face în perioada următoare”, a transmis Vasile Petrariu.

Câteva autobuze de pe linia 472 au ieșit pe traseu. Și pe linia tramvaiului 1 s-a circulat sâmbătă dimineața. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS